Anasayfa / DERNEK-VAKIF / VAKIF BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (VBYS) NEDİR? -Abdullah ÇAVUŞ/E/Vergi Müfettişi

VAKIF BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (VBYS) NEDİR? -Abdullah ÇAVUŞ/E/Vergi Müfettişi

(VBYS) NEDİR?

Abdullah ÇAVUŞ/E/Vergi Müfettişi

 Vakıflar Yönetmeliği ekinde yer alan beyanname, bildirim ve formların yaşadığımız bilgi çağına uygun bir yapılanmayla vakıflar tarafından internet üzerinden doldurularak gönderilebilmesi, idari para cezaları ile ilgili uygulamaların sistematik olarak takip edilebilmesi, mülhak, esnaf, cemaat ve yeni vakıflarla ilgili tüm bilgilerin e-devlet projeleri kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarla sanal ortamda paylaşılabilmesi amacıyla VAKIF BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (VBYS) hizmete alınmıştır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, VBYS’de bazı düzenlemeleri içeren bir genelge yayımlamıştır. Bu genelge 1 Ocak 2014 tarihinden bu yana yürürlüktedir.

Genelge, VBYS üzerinden gerçekleştirilecek işlemlere yönelik açıklamalar içermektedir.

Vakıf yetkilileri sisteme girmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğünden şifre almak ve bildirimlerini sistem aracılığıyla yapmak zorundadırlar.

4 Şubat 2020 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü 5737 sayılı Vakıflar Kanununun 11. maddesi doğrultusunda hazırlanan tebligat niteliğindeki duyuruyu yayımlamıştır.

5737 sayılı Vakıflar Kanunu ve Vakıflar Yönetmeliği ile yeni, mülhak, esnaf ve cemaat vakıflarına beyanname verme ve bildirimde bulunma yükümlülüğü getirilmiştir .

Söz konusu vakıfların, beyanname ve bildirimlerini ekleriyle beraber eksiksiz olarak sadece VBYS 2.0 üzerinden doldurup göndermeleri gerekmektedir.

Verilmesi yasal bir zorunluluk olan bu belgelerin, öngörülen süre ve usullerde gönderilmemesi halinde vakıf yönetimine 5737 sayılı Vakıflar Kanununun 11. maddesi doğrultusunda idarî para cezası uygulanacaktır.

Hakkında admin

Check Also

YEREL EYLEM GRUBU DERNEKLERİ VE HİBE DESTEKLERİ Abdullah ÇAVUŞ/E. Vergi müfettişi

YEREL EYLEM GRUBU DERNEKLERİ VE HİBE DESTEKLERİ Abdullah ÇAVUŞ/E. Vergi müfettişi (06.06.2024) Avrupa Birliği tarafından …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×